חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פסק-דין בתיק תא"מ 3445-09-11

: | גרסת הדפסה
תא"מ
בית משפט השלום תל אביב - יפו
3445-09-11
28.1.2013
בפני :
נאוה ברוורמן

- נגד -
:
1. ישיר איי.די.איי חברה לביטוח
2. אליהו שחר

עו"ד הישראלי
:
1. שמעון אפללו
2. מנורה מבטחים חברה לביטוח בע"מ

עו"ד סביון
פסק-דין

מונחת בפני תביעה שעניינה בתאונת דרכים.

רקע:

ביום  2.4.2010 בכביש החוף, ארעה תאונת דרכים בין שני כלי הרכב נשוא התביעה (להלן: "התאונה").

אין חולק כי ארעה התאונה, אך יש חולק באשר לנסיבות קרות התאונה, והאחריות בגינה.

העיד בפני התובע 2 (להלן: "התובע 2") שהינו נהג רכב המבוטח אצל התובעת 1 (להלן: "רכב התובעים"), כמו כן העיד נתבע 1 (להלן: "נתבע 1") שהינו נהג רכב מסוג משאית (להלן: " המשאית"), המבוטח אצל הנתבעת 2 (להלן: "רכב הנתבעים").

בתמצית טענות הצדדים:

לטענת ב"כ התובעים, המשאית פגעה ברכב התובעים, כאשר זה האחרון היה בנתיב הימני במצב של עצירה. עיון בתמונות הנזק מחזק את גרסתו של התובע 2.

לאור האמור, יש לקבל את התביעה.

לטענת ב"כ הנתבעים, המשאית נסעה כדין, בהתאם להנחיית שוטר שהיה במקום.

על-פי ההגיון, ומבחן הסבירות מי שצריך היה להידחק הוא התובע 2, ומשאין ראיה המאששת את גרסת התובע 2, דין התביעה להידחות. 

דיון והכרעה:

השאלה הצריכה לענייננו בתיק דנן -  מי אחראי לקרות התאונה, האם נתבע 1 הוא זה שפגע ברכב התובעים, אם לאו?  

לאחר ששמעתי את טענות הצדדים, את העדויות, עמדתי על נסיבות קרות התאונה, מיקום הרכבים, מיקום הפגיעות ועיינתי בכל אשר הובא בפני, השתכנעתי להעדיף את גרסת התובע 2.

ובמה דברים אמורים:

העיד התובע 2 כי היה בנתיב הימני, שבמקום נשוא התאונה התרחשה תאונה, ועל כן היה במצב של עצירה. המשאית היתה משמאלו, הנתבע 1 ניסה להידחק, ובעקבות כך, הוא "שיפשף" את הרכב.

כשנשאל באשר לגרסת נתבע 1 כי הוא זה שניסה לעבור נתיב, וסטה, השיב כי התאונה התרחשה שהוא היה במצב של עצירה.

בחקירתו הנגדית, שנשאל שוב האם בגלל שנתיבו היה חסום, הוא זה שניסה להשתלב בנתיב נסיעתו של נהג המשאית, ועל כן ארעה התאונה, השיב בצורה עיקבית וחד משמעית  (עמ' 2): " אני עמדתי ולא שפשפתי אותו, אלא הוא שורט אותי וקורע אותע שאני לא זז. תסתכל גם על התמונות".

לדידי, מבט על תמונות הנזק ברכב התובעות מלמד על תלישה של הפגוש הקידמי כלפי חוץ, דבר שלטעמי מאשש את גרסתו של התובע 2.

מנגד, העיד הנתבע 1 כי הוא זה שנסע בנתיב הימני, ואילו התובע 2 היה בשול הימני.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>